perjantai 15. elokuuta 2014

Mystillinen cashewpähkinä

Käpälä ylös, joka on joskus syönyt cashew-pähkinöitä! Ja toinen tassu ilmaan, jos olet päivitellyt niiden hintaa.

Minäpäs ymmärrän nyt, miksi nuo pikkupurtavat tuntuvat joskus niin turhauttavan tyyriiltä. Kas tässä selitykseni aiheesta.


 
Ylläolevassa kuvassa oleva hedelmä on cashew-puun hedelmä. Se on kotimaisen omenan kokoinen
ja sen voi syödä. Maku on hieman vetisen imelä.
 
Hedelmässä oleva vihreä köntsä on se varsinainen pähkinä. Sitä ei voi vielä syödä.
 

Vihreä köntsä pitää nimittäin paahtaa mustaksi. Eikä sittenkään vielä päästä käsiksi pähkinään.



 
Nimittäin sitten kun on tarpeeksi monta paahdettua pähkinää, pitää perustaa pähkinänsärkijätehdas. Eli nakittaa homma parille pojankoltiaiselle, jotka naputtelevat pähkinät auki. Kädethän siinä sotkeentuu, joten naisten homma tämä ei ole.
 
 
 Kun musta kuori on saatu irti, naiset voivat toki osallistu pähkinöiden loppusiivoukseen.
Ja syömiseen.
 
 
Kas näin. Joko käsititte, miksi peenellä pähkinällä on niin paljon hintaa?
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!